Właścicielem Sklepu Ekowolt.pl i jego Administratorem Danych Osobowych Klientów, dalej zwanym Sprzedającym, jest firma DXsoftware A. Zapotoczny, ul. Chemiczna 2, 65-713 Zielona Góra, NIP: 9730848724, REGON: 081182593 wpisana do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG) zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 ze zmianami).

Dane osobowe jakie zbierane są przez sklep internetowy

1. Klient dokonując zakupów podaje swoje dane osobowe dobrowolnie.

2. Sklep Ekowolt.pl przetwarza dane osobowe Klienta w celu realizacji zamówienia i udostępnia innym podmiotom takim jak:
- firmy kurierskie – w celu dostarczenia zamówionych towarów;
- firma księgowa – obsługa księgowa faktur (tylko w przypadku, gdy Klient zamówił FV);
- operatorzy płatności – realizacja płatności za zakupione towary (szybkie płatności i przelewy tradycyjne);

3. Dane osobowe jakie przetwarzamy celem realizacji zamówień to: imię i nazwisko, adres dostawy, numer rachunku bankowego, numer kontaktowy telefonu, adres email

4. Podczas wizyty Klienta na stronie Sklepu Internetowego automatycznie zbierane są dane adresu IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te mogą być zbierane przez pliki „cookies” („ciasteczka”), system „Google Analytics”.


Jak wykorzystywane są dane zbierane przez Ekowolt.pl


1. Dane podane przez Klienta podczas dokonywania zakupów są wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji zamówienia.

2. Dane zbierane podczas transakcji zakupu są wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji płatności za złożone zamówienie.

3. Dane osobowe Klientów, adresy e-mail i numery telefonów nie są udostępniane podmiotom trzecim, za wyjątkiem: przewoźników (firm kurierskich – dane te są konieczne żeby dostarczyć przesyłkę, firm obsługujących transakcje płatnicze - dane są wymagane do realizacji płatności).


Pliki Cookies

1. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

3. Operator serwisu (tu nazwa i ewentualnie adres) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:
- dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;
- przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;
- możliwości logowania do serwisu;
- utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.

5. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.
6. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym.
7. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.
8. Pliki (cookies) z których korzysta serwis (zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika) mogą być udostępnione jego partnerom oraz współpracującym z nim reklamodawcą.
9. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.